Vævepigerne
i Fredensborg Kommune

Tilbage til forsiden

 Hvem er vi?    Det arbejder vi med   Afholdte aktiviteter    Vedtægterne    Gode link   Markedspladsen  
 
                                                                                                                                           sidst revideret 23-02-2016

Forquindens festtale 21.maj 2005

25 år er gået. Det er sølvbryllups-tiden.

At se 25 år frem og fortælle hvad der kan ske, det er ikke til – men at se 25 år tilbage og se hvad der er sket. Det er som at se et eventyr.

Vi begyndte små i trange kår med borde og stole, der ikke passede sammen.
Som tiden gik kom flere medlemmer til og lokalerne skiftede; nu passede borde og stole sammen og medlemmerne fortalte andre hvad det var der skete disse mandag aftner i Humlebæk.

Vi blev flere, og lokalerne manglede luft og lydniveauet blev højt – så højt - at andre på skolen kom og spurgte, om vi ikke havde en lærer eller leder der kunne styre os?
Lydniveauet blev dog dæmpet noget, da vi en sæson på grund af varmesænkning på skolen, måtte sidde med overfrakker og vanter på, når vi prøvede at væve.

Vi fik kontakt med andre vævegrupper og husflidslaget i Nittedal, og der blev skabt venskaber, og venskaber er noget der er vigtigt i ens hverdag.

Tænk at man kan sende en tanke – eller nu om dage en mail – og fortælle om det ene eller det andet.
Tænk at vi kan holde venskabskontakt til de vævepiger, der er rejst fra vores hverdag til andre egne af landet.

Mon ikke mandage stadig har en særlig betydning i jeres hverdag:
På et år er der ca. 48 mandage hvor vi mødes. I 25 år er det blevet til ca. 1.200 mandage – og hertil kommer alle de andre mødegange, kurser, ture, rejser – samt telefonopringninger og sidst men ikke mindst nu mails.

Herligt at der er så megen videndeling – nysgerrighed – omtanke – og resurser at det kan give en så stor, flot vævepigegruppe en meningsfyldt hverdag.
Sammen kan vi meget!

Vi har nu fået gode rammer for vores kulturarv, som vi prøver at omsætte til moderne sprog og videregive som vores viden og erfaring.
Det er mit håb, at Foreningen Vævepigerne og dens venskaber må bevares mange år frem.

Som en erindring om de 25 år, vil I vævepiger, og I gode venner fra Nittedal få et lille skrift der beretter løst og fast om årene siden starten i 1980.
Hurra – skål.

(Herefter blev festskriftet ”Vævepigernes verden i 25 år” omdelt til de tilstedeværende vævepiger og gæsterne fra Norge.)

tilbage